måndag 12 september 2011

Hundhelg och ändrade planer

I helgen har det bara vart utbildning, fre, lör, sön. Riktigt kul och det känns skönt att få träffas i Örebro igen, var ju ett tag sen. Man behöver uppryckningen!
Vi pratade psykologi hela helgen, eller ja det var temat. Efter vi inte ska lära ut hundarna utan ägarna så måste vi såklart veta nåt om psykologi. :P
Det var jätteintressant, men samtidigt var vissa bitar känsligare än andra, men fortfarande vettigt att veta. Men det är lite jobbigt när man känner igen sig själv på vissa bitar, framförallt när det är känsliga bitar, som bortträngning och sånt.. Men men.
Vi fick även träna på att göra övningarna med andra hundar, jag fick låna en golden hane vid namn Billy på 6 år. En väldigt mjuk och trevlig hund. :) Han var lite mammig, men bara hon stod i närheten gick det bra. :) Så det var jättenyttigt att få träna med en lite större hund, som inte studsar fram. :P
Vi har också tränat "vanliga" hundägare och det ska jag säga gav mig blodad tand! JAG VILL MER!! Jag ville verkligen inte sluta. Vi fick bara 60minuter på oss och det kände jag att inte räckte alls.! Ville ju mer! Hade en jättetrevlig "pensionärsgrupp", med superglada små hundar. :) Så det var en mysig grupp. :)

Idag var det meningen att jag skulle åkt till Malung, men jag kände att jag verkligen inte var redo för det!
Så idag har jag spenderat dagen hos Moa istället. :) Vi gick igenom lite övningar, snackade hund och myste med hundarna och bara chillade.
Alltså, det är sjukt hur både mina och Moas hund har utvecklats! Vi har känt varandra sen typ januari(?) och sen dess har vi sett utveckling. :) Hennes Dobby har blivit mycket bättre att möta folk, eller iaf mig och idag så var han jätteduktig med hundspråket gentemot Dolly och Sixten. Och det var så roligt och se skillnaderna på Dolly och Sixten när de fick hälsa på Dobby.
Sixten han blir ju så ivrig, så han får man bryta för han blir för på och blir skällig, vilket Dobby inte alls tycker om. Troligtvis så hinner inte Dobby med att läsa Sixten, vilket är helt förståeligt. :P
Sen när Dobby och Dolly fick hälsa blev det något helt annat. Man såg att de riktigt "pratade". När Dolly gjorde lekinvit gjorde Dobby likadant och tvärtdom. De speglade varann helt enkelt, så himla roligt att se nu efter att vi har varit på "Läsa hund"! :)

Annars har jag förresten idag ringt till Hallsbergs kommun och prata om att starta eget. Fått lite info om vad jag har för "konkurans" och vart jag ska vända mig för rådgivning. Så fick prata med en kvinna som var jättetrevlig, ska träffa henne efter dessa 6 veckor i Malung. :) Så nu är det faktiskt på väg att bli verkligt! :)

Nu ska jag packa, för jag ska snart tillbaks till Moa och bada "bubbelpool". Det blir nice ;)

Ciao!

1 kommentar:

  1. Jag hade för mig att jag läst om tarmvred, men inte varit riktigt säker, men då gör jag rätt iaf! :) Måste ju göra det bästa för min bästa vän :) Jag hade riktigt kul i helgen! Förresten så mailade jag Moa och det verkade som att hon var intresserad av mig och Herman, hon skulle skicka brev eller mail om kurskallelse när det började närma sig! :)

    SvaraRadera